Wat er in de wintereditie van Het Ree staat

De wintereditie van ons verenigingsblad is weer uit, boordevol verhalen en foto’s. Met onder meer:

*) Ieder jaar krijgen reebokken een nieuw gewei. Een beeldverhaal, met uitleg over hoe geweien zich vormen. Met foto’s van Roland Peltzer.

*) Reekalfjes worden geboren vanaf eind april tot in juni. Wanneer is een ree dan biologisch jarig? Rob Borst, reeënexpert en adviseur van Vereniging Het Ree, geeft antwoord.

*) In 2000 stopte het beheer van reeën in het overgrote deel van het Buursezand, tussen Haaksbergen en Enschede. Bas Worm komt er al jaren en vertelt over het verrassende effect van dit besluit op de populatie-omvang en -samenstelling. 

*) Een analyse over aanrijdingen met reeën: Waar komen ze het meest voor? Onder welke omstandigheden vinden ze het meest plaats? Welke oplossingen zijn er?

*) Hoe beheer je een landgoed of natuurgebied? Tips van Jacob Leidekker, hoofd bedrijfsvoering van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Plus: een recept van Marjon van den Broek-Hemmen; de rubriek over dierziekten en hygiëne; een column van Roland Peltzer over de zin en onzin van camouflagekleding; en meer.

Wilt u ook 4 keer per jaar Het Ree ontvangen? Word dan lid en steun het ree.