Vereniging in het nieuws: Verschuiving naar zomertijd

Onlangs verstuurden we een persbericht over de piek in aanrijdingen met reeën als de wintertijd is omgezet naar de zomertijd. Dan valt de spits samen met de tijd waarin er meer beweging is bij reeën, op zoek naar voedsel of een territorium. Daarom roept de vereniging op om extra alert te zijn op gemeentelijke en provinciale wegen.

Diverse media, zowel regionaal als landelijk, besteedden aandacht aan onze oproep. Zo gebruikten De Telegraaf en het Reformatorisch Dagblad ons persbericht voor een artikel in de krant. De Volkskrant besteedde uitgebreid aandacht aan reeën en liet René Leegte, voorzitter van Vereniging Het Ree, aan het woord. Hij constateerde enerzijds minder weg­verkeer, maar meer mensen en meer honden in de natuurgebieden. “Dat geeft veel extra onrust onder de reeën,” zei Leegte, “waardoor ze soms de weg op vluchten.” 

Ook leuk was het interview met Leegte op Radio M Utrecht. Daarin vertelde hij ook over de jonge reebokken die in deze periode worden verjaagd en op zoek moeten naar een eigen territorium. “Daardoor is er veel meer interactie.”