Reewildshow in de Achterhoek

Let op: dit evenement is inmiddels geweest. Klik hier voor een terugblik.

Op zaterdag 13 en zondag 14 april is er een bomvol programma bij de jaarlijkse Reewildshow in de Achterhoek. Niet alleen is er beide dagen een geweiententoonstelling die laat zien wat er in 2018 in de regio aan afschot is gepleegd en hoeveel valwild er was. Ook zijn er clinics over geitenafschot en over de inzet van drones bij modern reeënbeheer, inclusief vliegdemonstratie.

Op zaterdag 13 april is de trofeeshow toegankelijk van 13:00 tot 17:00 uur. Die middag kunnen bezoekers ook op kleiduiven schieten bij Schietbaan ’t Ruurlose Broek.

Op zondag 14 april is de opening om 10:00 uur door jachthoornblazers Koppergreun uit Groenlo. Om 12:00 uur begint de clinic over de noodzaak van geitenafschot, verzorgd door Johan Wensink, jachtopzichter bij Nationaal Park De Hoge Veluwe. Om 14:00 uur begint de clinic over de mogelijkheden van drones voor het reewildbeheer, verzorgd door DRONExpert, een bedrijf uit Bentelo. Buiten zal er een vliegdemonstratie zijn. Tot slot is er om 16:00 uur de traditionele verloting.

De tweedaagse manifestatie is toegankelijk voor leden en niet-leden. Net als vorig jaar vindt de Reewildshow plaats bij café-restaurant De Duif, Groenloseweg 57 in Ruurlo. Ook zullen er deze dagen regionale exposanten en standhouders zijn met onder meer jachtkleding, streekproducten en natuurfotografen.

De organisatie is in de handen van de regio Achterhoek van Vereniging Het Reewild. Meer informatie: info (at) vhr-achterhoek (punt) nl.