Geweiententoonstelling Veluwe-Rivierenland

Let op: dit evenement is inmiddels geweest. Klik hier voor een terugblik.

Op vrijdag 22 maart 2019 is de zesde Reewild Geweiententoonstelling in de regio Veluwe-Rivierenland. Op deze avond bepalen keurmeesters de leeftijd van uw in het seizoen 2018/2019 geschoten reebokken. Na vaststelling van de leeftijd, aan de hand van de kaken, worden de geweien tentoongesteld.

Ook is er deze avond een presentatie over schottekens en nazoek, verzorgd door Gerard van Heiningen, oud-jachtopziener. Van Heiningen is al jaren actief bij de Stichting Groennetwerk die op de Veluwe het valwild afhandelt. Ook doet hij nazoek bij populatiebeheer.

Het is belangrijk om vooraf een goede inschatting te krijgen van het verwachte aantal bezoekers en geweien. Laat alstublief vóór 4 maart aan uw reewildcommissie weten met hoeveel personen u komt en hoeveel geweien u meebrengt. Vermeld bij uw registratie per gewei de volgende gegevens:

  • de datum van afschot;
  • ontweid gewicht van het ree; en
  • het nummer van het wildmerk.

Om beschadigingen te voorkomen, moeten de geweien op een schedelplankje worden aangeleverd. Bovenstaande gegevens vermeldt u eveneens op de achterkant van ieder schedelplankje.

U bent welkom vanaf 19:30 uur in het restaurant van KSV de Betuwe, Ommerenwal 2 in Ommeren. Na afloop van de avond, omstreeks 22:00 uur, kunt u de geweien weer meenemen.

De organisatie is in handen van de regio Veluwe-Rivierenland van Vereniging Het Reewild, de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (KNJV) en de samenwerkende wildbeheereenheden (WBE’s) in Rivierenland. De organisatie biedt u een kop koffie of thee aan. Verdere consumpties zijn voor eigen rekening.

Tot slot: de organisatie ziet graag dat alle in het jachtseizoen 2018/2019 geschoten en dood gevonden bokken worden ingebracht, om aan medebeheerders en anderen te laten zien wat er in Rivierenland aan reeën leeft.

Graag tot 22 maart!

Meer informatie: Albert Olde Daalhuis, e-mail a.oldedaalhuis (at) upcmail (punt) nl, of telefoon 06 2708 4302.