George Koenderink 50 jaar lid

Enige tijd geleden maakte George Koenderink ons erop attent dat hij dit jaar zijn 50ste jubileum zou vieren als lid van Vereniging Het Reewild.

In januari 1969 meldde George zich aan. Hij was toen net begonnen met jagen. Zijn ambitie ging verder. In 1980 slaagde hij voor het keurmeesterdiploma van onze vereniging. Vele jaren was hij te vinden op diverse reewildtentoonstellingen waar hij de geweien keurden, samen met onder andere Jan Brinkman en Joop Schoonderbeek. In 2002 slaagde George voor CIC-normen. Sindsdien draagt hij dagelijks de speld die hij ontving van het CIC, de internationale jachtraad voor het behoud van het wild. Verder maakt George al sinds 1993 onze slijpplaatjes: zeer deskundig werk, op een authentieke manier, waar al gauw vele uren in zitten. 

George Koenderink is op dit moment ziek. Het landelijk bestuur van Vereniging Het Reewild besloot hem in het zonnetje te zetten. Daarom reisde een kleine delegatie naar Lhee, aan de rand van Nationaal Park Dwingelderveld, om George te bedanken voor al zijn werk voor de vereniging in de afgelopen 50 jaar. 

Tijdens hun bezoek spraken Hans de Boer, voorzitter regio Noord-Nederland, en Joke van Herp-Bruynius, van de ledenservice, hun waardering uit “voor de langdurige en deskundige inzet voor de vereniging”. Ze overhandigden George een bronzen bok.