Fotoverslag: Reewildshow Achterhoek

De jachthoornblazers Tiro openden zondagochtend de jaarlijkse Reewildshow in de Achterhoek. Samen hadden de wildbeheereenheden (WBE’s) zo’n 750 geweien tentoongesteld. Johan Wensink, voormalig hoofd jachtopzichter bij Nationaal Park De Hoge Veluwe, gaf een lezing over de noodzaak van geitenafschot. Ook was er een demonstratie, verzorgd door DRONExpert, met een drone en warmtebeeldcamera. Diverse WBE’s gebruiken deze techniek om pasgeboren reekalfjes in het veld op te sporen in de akkers van boeren die in mei of juni gaan maaien.

Verder was er een ingelaste lezing van Edgar van der Grift, verbonden aan Wageningen Environmental Research. Hij vertelde over het onlangs opgestarte onderzoek om het aantal aanrijdingen te verminderen. Langs diverse provinciale wegen in de regio wordt de effectiviteit gemeten van een zogeheten “virtueel hekwerk”. Daarbij weerkaatsen spiegeltjes niet alleen het licht uit de koplampen van aankomende auto’s, maar geven ze ook piepsignalen af die reeën en ander wild moeten afschrikken. Vereniging Het Reewild zit in het klankbord dat met de onderzoekers meedenkt. De presentatie van Van der Grift is hier te vinden.

Buiten op het terrein van Schietbaan ’t Ruurlose Broek konden de bezoekers met luchtbuks schieten of aan de slag met pijl en boog. Een dag eerder stond kleiduivenschieten op het programma.

De Reewildshow in café-restaurant De Duif werd georganiseerd door de regio Achterhoek van Vereniging Het Reewild. Regiovoorzitter Bé Brinkman dankt alle bezoekers en de medewerking van de sponsors, WBE’s en de diverse exposanten. 

Foto’s: Eline de Jong en Marco Visscher