Afscheid Jan Brinkman

27 jul 2017

Afgelopen week is een groot kenner van het ree ons ontvallen. Met ontsteltenis heeft het bestuur van de VHR het bericht ontvangen van het overlijden van Jan Brinkman. Ontsteltenis, onbegrip en verbijstering zijn de woorden die als eerste invallen.

Jan heeft veel voor het ree en de VHR gedaan. Vol enthousiast kon hij over het ree praten. Hij is bestuurslid geweest van de regio Achterhoek en was jarenlang betrokken bij de organisatie van de Nationale Reewildtentoonstelling te Vorden en de Trofeeënshows Gelderse Achterhoek, bij velen bekend als Exel.

Namens de VHR lid was Jan lid van de begeleidingscommissie van de SJN cursus “kennis en beheer van reeën” en heeft recent nog deze cursus gegeven. Als BOA heeft hij vele aanrijdingen met reeën afgehandeld. Niet voor niets dat hij onlangs de ‘Jan Mekers wisseltrofee’ mocht ontvangen wegens zijn vele verdiensten voor het ree.

Jan was gedreven, had een duidelijke mening over het beheer van reeën en liet die mening ook duidelijk horen. Hij nam daarbij geen blad voor de mond, maar altijd op een manier waaruit zijn liefde voor het ree naar voren kwam. Een man die opkwam voor het ree, een man die leefde met het ree, een man die bijna zelf een ree was.

De gedrevenheid, passie en kennis van Jan zal de VHR missen. Wij zijn hem als VHR veel dank verschuldigd.

Wij wensen zijn familie heel veel sterkte.

 

Namens het bestuur van de VHR,

René Leegte
Voorzitter