Traditionele Vereniging Het Reewild BBQ

27 sep 2017

Onlangs was, de inmiddels traditionele, BBQ met de vrijwilligers van onze vereniging. Uitstekend verzorgd door Ineke Gademan, echtgenote van onze penningmeester, werden wij gastvrij bij hen thuis ontvangen. Er werden nieuwtjes uitgewisseld uit de regio’s en gewisseld hoe provincies  verschillend omgaan met leefgebieden en grofwild/reewild coördinatoren.

Een van de gasten was Rutger Veldman. Rutger loopt stage bij de vereniging en doet onderzoek hoe wij ons als vereniging beter kunnen positioneren binnen de kaders van de nieuwe natuurwet. Het onderzoek zal worden besproken tijdens een heisessie met het DB en LB. Het houden van de heisessie was een belofte van de voorzitter René Leegte, om met elkaar na te denken wat goed gaat, wat beter kan, wat we anders kunnen doen en waar we mee zouden kunnen stoppen.

Natuurlijk werd ook stil gestaan blij het overlijden van Jan Brinkman. Zijn zelfgekozen einde was voor iedereen een grote schok, terwijl onze herinneringen vooral uitgingen naar zijn enorme kennis en betrokkenheid bij onze vereniging.

Nu al wordt uitgekeken naar de BBQ volgend jaar.

Renze Schram

Bestuurslid VHR