5 april: Reewildshow, Achterhoek

Update, 15 maart: Dit evenement is voorlopig afgelast vanwege het coronavirus.

Op zondag 5 april is de jaarlijkse Reewildshow, georganiseerd door de regio Achterhoek van Vereniging Het Ree, bij café-restaurant De Duif in Ruurlo, Groenloseweg 57. De tentoonstelling laat zien wat er in 2019 aan afschot is gepleegd en hoeveel valwild er was in de regio. Er zijn diverse standhouders, zoals belangenorganisaties, streekproducten, ennatuurfotografen en -schilders. Dit jaar is er bovendien een interessante lezing van fotograaf en schrijver Isabella Rozendaal.

Vorig jaar had Rozendaal in het Fotomuseum Den Haag een internationale expositie (“Isabella Hunts”, zie foto hiernaast) over de jacht in diverse landen en culturen. Haar foto’s tonen de talrijke gezichten van de jacht: van trofeejacht en de verzameling van exotische diersoorten tot jagen als noodzaak om een gezin te kunnen voeden. Tijdens de Reewildshow zal Rozendaal vertellen over haar ervaringen, ondersteund door prachtige foto’s. Dat doet ze tweemaal: om 11:00 uur en om 13:00 uur. Beide kunnen ongeveer dertig toehoorders haar lezing volgen, dus wees op tijd!

De opening is om 10:00 uur door jachthoornblazers Tiro, gevolgd door een welkomstwoord van Bé Brinkman, voorzitter regio Achterhoek van Vereniging Het Ree. Om 16:00 uur is er een verloting en om 17:00 uur sluiten we de dag af.

Het evenement is niet alleen interessant voor reeënbeheerders uit de Achterhoek, maar is een bron van kennis en inspiratie voor iedereen die affiniteit heeft met reeën.

Foto: Expositie “Isabella Hunts” was vorig jaar te zien in Fotomuseum Den Haag. Op de Reewildshow zal Isabella Rozendaal spreken.