13 maart: Reewild Geweiententoonstelling, Veluwe-Rivierenland

Update, 10 maart: Dit evenement is voorlopig afgelast vanwege het coronavirus.

 

Op vrijdagavond 13 maart is er de jaarlijkse Reewild Geweiententoonstelling, mede georganiseerd door onze regio Veluwe-Rivierenland. Er is een presentatie van Marcel Kamps over het prepareren van geweien. Hij doet dit al jaren en zal laten zien hoe dat het beste kan. De avond zal worden geopend door onze regiovoorzitter Paul Nyst en verder worden opgeluisterd door de jachthoornblazersgroep Keizer Karel.

Locatie is Harm’s Hoeve, Westerkanaaldijk 5 in Malden. Vanaf 19:30 uur bent u welkom om uw in het afgelopen seizoen 2019/2020 geschoten reebokken aan de hand van de kaken op hun leeftijd te laten bepalen door onze keurmeesters. De geweien moeten op een schedelplankje, met daarbij de kaken, worden aangeleverd om beschadigingen te voorkomen. Na vaststelling van de leeftijd worden de geweien tentoongesteld. Na afloop, omstreeks 22:00 uur, kunt u de geweien weer meenemen. De organisatie biedt u één consumptie aan. Verdere consumpties zijn voor eigen rekening. 

Het is belangrijk om te weten hoeveel personen en geweien de organisatie kan verwachten. Laat daarom vóór 1 maart aan uw Reewildcommissie weten met hoeveel personen en geweien u komt, met per gewei de volgende gegevens: datum van afschot, ontweid gewicht van het ree en het nummer van het wildmerk. Uw Reewildcommissie stuurt de gegevens daarna door.

De organistie van de tentoonstelling is in handen van het regiobestuur van Vereniging Het Ree in Veluwe-Rivierenland, de afdeling Gelderland van de Jagersvereniging, en de samenwerkende WBE’s in Rivierenland. Graag willen zij dat alle in het jachtseizoen 2019/2020 geschoten en doodgevonden bokken worden ingebracht. Graag tot 13 maart! 

Meer informatie: Albert Olde Daalhuis, a.oldedaalhuis (at) upcmail (punt) nl, of 06 2708 4302.